De Zeeuwse Stromen
uit is een kunst...
Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen
8,3
Hondvriendelijk hotel

Hondvriendelijk hotel

De Zeeuwse Stromen wil een thuisgevoel creëren voor al onze gasten, voor enkele is dit onmogelijk zonder hun trouwe viervoeter. Ons hondvriendelijke hotel ligt aan de prachtige duinen van Renesse. Dit is zowel voor u als voor uw hond de ideale omgeving om er lekker op uit te gaan en de omliggende natuur en het strand te ontdekken. 

Losloopgebieden voor honden

Burgh-Haamstede
Op het westelijke puntje van Schouwen-Duiveland, op het strand van Burgh-Haamstede, mag de hond loslopen. Alleen van 29 mei tot en met 1 september moet de hond van 100 uur tot 18.00 uur aangelijnd zijn. 

In Boswachterij Westenschouwen mogen honden in een klein gebied loslopen: Op de strook achter de kampeerterreinen tussen de bosrand en het ruiterpad bij de Adriaan van der Weijdeweg bij Westenschouwen.

Ouwerkerk
Bij Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland is een wandeling van ± 3 km rond de kreken, die u op diverse plekken kunt starten. Bijvoorbeeld bij het Watersnoodmuseum. De hond mag de hele route loslopen. Alleen even opletten wanneer u langs de ingangen van de campings loopt dat uw hond niet het kampeerterrein op schiet (er staan vaak kampeerders met honden op dat veld, dus de verleiding is groot).

Serooskerke (S.)
Langs de Oosterschelde kunt u mooi wandelen over de oude zeedijk vanaf het caisson bij de Schelphoek (ter hoogte van Serooskerke op Schouwen-Duiveland). Het is weliswaar een heen- en terug wandeling over de dijk, maar zeker bij mooi helder weer is het de moeite waard door het prachtige uitzicht over de Oosterschelde! De dijk is afgezet met schapengaas, dus uw hond kan zonder gevaar loslopen. Beneden langs de binnenzijde van de dijk achter het hek loopt een fietspad. U kunt bij het caisson ook de dijk over en een stuk langs de kreek lopen, ook daar is een losloopgebied.

Wanneer zijn honden toegelaten op het strand?
Honden mogen van 16 september t/m 14 mei los lopen op de stranden van Schouwen Duiveland.

Wanneer zijn honden niet toegelaten op het strand?
Van 15 mei t/m 15 september tussen 10.00 en 19.00 uur is het niet toegestaan om uw hond los te laten lopen op de stranden van Schouwen Duiveland.

Hotelreglement
Om mogelijk overlast voor onze overige gasten te voorkomen, hanteren wij de volgende regels.

 • Aangelijnd
  Gelieve uw hond in en rond het hotel aangelijnd te houden
 • Restaurant & Bar
  Honden zijn toegestaan in ons restaurant en in onze bar (gelieve onder/bij de tafel en niet op de stoel). De honden zijn in de bar en het restaurant toegestaan om geluidsoverlast, wanneer de honden op de kamer moeten blijven, geminimaliseerd.
 • Hygiëne
  In verband met eventuele nare geurtjes en hygiëne gelieve geen natte honden meenemen in ons restaurant of onze bar.
 • Kamer
  Laat uw hond bij voorkeur niet alleen op uw kamer. Ook al kunt u uw hond thuis rustig alleen laten houd er rekening mee dat uw hond op vreemd terrein is, vreemde geluiden kunnen weg geblaft worden. Begrijpelijk maar dit zorgt voor overlast bij onze andere gasten.
 • Depodog
  Gelieve de hondenpoep zelf op te ruimen in de directe omgeving van het hotel. Op het hotelterrein zijn 2 depodogs hondenzakjes-dispensers aanwezig, namelijk bij de entree van het hotel en het Duinpark.
 • Faciliteiten
  In onze sauna, Turks stoombad, zwembad en whirlpool zijn honden niet toegestaan.  Meer dan 900.000 gasten gingen u voor