De Zeeuwse Stromen
uit is een kunst...
Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen
8,3
Koninginneweekend in de Zeeuwse Stromen

Koninginneweekend in de Zeeuwse Stromen

Onder het genot van een oerhollands drankje zenden wij in onze bar live de abdicatie van Beatrix en de inhuldiging van Willem Alexander uit op grote schermen"


Het gehele weekend bij de Zeeuwse Stromen

Facebook
Zet de meest origineelste kroon op je hoofd! Maak hiervan een foto en een bijpassende slogan waarom jij koning/koningin bent van de Zeeuwse Stromen. Post dit op onze facebook pagina. De meest origineelste kroon ontvangt een overnachting voor 2 personen (op basis van L.O) in hotel de Zeeuwse Stromen en wordt bekend gemaakt op woensdag 1 Mei.

Oud Hollandse spelletjes
Wie kent ze nog, de oud Hollandse spellen als koekhappen, zaklopen, ezeltje prikje en sjoelen? De tijd waarin je als kind zorgeloos kon genieten van al die leuke spellen. Dit weekend hebben wij diverse oerhollandse spellen neergezet in de lounge, durft u het weer aan??

Oranje cocktail voor € 5,-

Kopje koffie met een Zeeuwse Bolus of een XXL stroopwafel voor € 4,00

Zaterdag 27 April

Hollands Argentijns buffet
In verband met de troonswisseling verzorgen wij deze avond in het restaurant een speciaal Hollands/Argentijns buffet met o.a. overheerlijke Hollandse Stampotten en typische Argentijnse gerechten.

Quiznight
Zaterdagavond om 21.30 uur Quiznight in onze bar. I.v.m. de kroning een oranjesaus over de vragen, plaatjes- en muziekronde. De presentatie van deze quiz is in handen van Luco van Vliet, hij verzorgt al jaren pubquizzen in diverse kroegen. De quiznight staat garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau.

Karikaturist - Marco Bezano
Zaterdag avond tussen 18.00 en 22.00 uur zal Marco Bezano zowel in het restaurant als in de bar aanwezig zijn om karikatuurtekeningen te maken met een koninklijk tintje.
Als professioneel karikaturist/sneltekenaar en beeldend kunstenaar heeft Marco Bezano meer dan 30 jaar werkervaring in binnen en buitenland. Bezano neemt zijn werk zeer "serieus" : met gevoel voor humor en een bijzonder opmerkingsvermogen, tekent hij heel snel een frappant gelijkend karikaturaal portret die meer laat zien dan alleen een grappige tekening.

Zondag 28 April

Koninklijk ontbijt
Van 07.30 tot 10.30 serveren we in het restaurant van de Zeeuwse Stromen een uitgebreid ontbijtbuffet.

Stormlantaarntocht
Lekker even uitwaaien! Vanaf 22.00 uur vertrekken we vanuit de Zeeuwse Stromen voor een lekkere stormlantaarntocht met onderweg een kleine tussenstop bij Zeerust voor een heerlijk Zeeuwse drankje.

 

Programma Koninginnedag in Renesse


0
8.30 uur: Koraalmuziek vanaf de toren door muziekvereniging Luctor et Emergo

10.00 tot 11.00 uur: Troonafstand door Koningin Beatrix

Voor dit historische moment zijn er schermen opgehangen in de tent om alles live te kunnen volgen onder het genot van een kopje koffie of thee

 Vanaf 10.00 uur: De gehele dag puzzeltocht

Een wandeling door Renesse van 6 à 7 kilometer. U kunt deze vanaf 11 uur afhalen bij de stand van de hamburgers. Er zijn leuke prijzen te winnen!
Voor de kinderen is er de gehele dag naast de kerk een springkussen ( let op: eigen risico!)

11.30 tot 13.30 uur: Kinderspelen bij de kerkring

Allemaal leuke activiteiten bij de kerk, leeftijd 2 tot 12 jaar inschrijven tot 12:45!

14.00 uur: Inhuldiging Prins Willem-Alexander

Op grote schermen is de aanvaarding van Willem-Alexander te zien van de Kroon gevolgd door de balkonscene.

 15.00 tot 16.30 uur: Kindermarkt bij de kerk

 16.00 tot 18.00 uur: Zeskamp bij de kerkring
Geef je vooraf op met je vrienden, vriendinnen en ouders (vanaf 14 jaar) bij het Oranje comité

 18.15 uur: Prijsuitreiking in de Oranje feesttent

 18.30 uur: aanvang feest in de Oranje feesttent

Lekker swingen en feesten op de muziek van de drumband van LUCTOR ET EMERGO en BAD HAIR DAY en genieten van een gezellige Koninginnedagavond. ( de grote oranje tent is te vinden op de kerkring.)

 

 

lees meer nieuws

Meer dan 900.000 gasten gingen u voor