De Zeeuwse Stromen
uit is een kunst...
Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen
8,3

Alcoholvrije feesten voor 12 tot en met 17 jarigen


De alcoholvrije jongerenfeesten On The Rox zijn al twee jaar een succes in de aanpak van alcoholgebruik onder jongeren in Schouwen-Duiveland. In totaal werden er al veertien On The Rox feesten georganiseerd
op verschillende locaties in Renesse waarin jongeren zich (genoeg) op hun gemak voelen om zonder
drank plezier te hebben.

De On The Rox feesten zijn in discotheek Pinky s in Renesse en richten zich specifiek op jongeren in de
leeftijdsgroep 12 tot en met 14 jaar en de leeftijdsdoelgroep 15 tot en met 17 jaar. Beide leeftijdsdoelgroepen krijgen hun eigen avond. Tijdens dit feest staat veilig uitgaan centraal, want er wordt geen alcohol geschonken, er zijn extra begeleiders aanwezig en de jeugd wordt op subtiele wijze voorgelicht over de gevaren van alcohol, drugs en veilig vrijen. Uiteraard zijn er echte deejays aanwezig, bovendien vinden er optredens plaats van de bekende rappers Jayh en Keizer. Kortom, er is een uitgaansbeleving gecreëerd waarbij jongeren kunnen ervaren dat een avond stappen ook zonder alcohol gezellig is.

Kaarten zijn 5,00 per stuk en zijn te koop via
www.facebook.com/OnTheRoxRenesse en
www.Twitter.com//OnTheRoxRenesse. Daarnaast zijn de kaarten ook te verkrijgen bij jongerenpromotors, bij de Jumbo in Renesse en de Albert Heijn in Zierikzee.
De eerste feesten zijn op

  • vrijdag 18 april, voor 15 tot en met 17 jarigen
  • vrijdag 25 april, voor 12 tot en met 14 jarigen.

Laat ze niet (ver)zuipen!
De alcoholvrije jongerenfeesten en stapvond voor ouders worden georganiseerd vanuit het project Laat ze niet (ver)zuipen! . De dertien Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland hebben hun krachten gebundeld met als gezamenlijk doel het terugdringen van het alcoholgebruik onder jongeren. Meer informatie over deze Zeeuwse campagne is te vinden op www.laatzenietverzuipen.nl. On The Rox werkt nauw samen met de Sense, het jongerenwerk van SMWO Welzijn Schouwen-Duiveland, Indigo preventie en de politie. Ze zorgen gezamenlijk voor een sluitende aanpak, waardoor uw kind(eren) ook voor en na het feest geïnformeerd worden en weten waar ze terecht kunnen bij vragen of problemen.

 

lees meer nieuws

Meer dan 900.000 gasten gingen u voor