De Zeeuwse Stromen
uit is een kunst...
Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen
8,3
Wandelen in Zeeland

Wandelen in Zeeland

Wie wandelt in Renesse ziet en ervaart meer!
Op wandeltempo de omgeving van De Zeeuwse Stromen ontdekken. Met een wandelroute door Renesse ziet u meer en ervaart u meer. Voel het mulle zand van Zeeland, ontdek kleine paadjes onder de duinen, ruik de duindoorn en distel, hoor de branding ruisen. Wie wandelt leert Schouwen-Duiveland dankzij intense ervaringen van alle zintuigen pas echt kennen. Gelukkig zijn er vele mooie wandelroutes door Renesse.

Tureluur uitkijktorens
Iedereen weet (vooral wandelaars) dat Nederland prachtige natuur heeft. Maar, niet alle natuurgebieden zijn even toegankelijk. Die kritiek kreeg ook Plan Tureluur, het 'natte' natuurgebied in het hart van Schouwen-Duiveland. Met de bouw van uitkijkpunten en -torens werd het enorme project toegankelijk. De torens zijn bereikbaar vanaf de Delingsdijk en vanaf de zuidkust van het eiland. Wie naar de torens wandelt dringt diep het gebied is, wie de torens beklimt bespiedt onopvallend de vele (trek)vogels die het gebied in grote getale bezoeken. Een beloning! Meer op www.schouwen-oost.nl

Wandelen in Zeeland, op blote voeten!
Wie op de duinovergang bij De Zeeuwse Stromen staat kan zowel links als rechts zo'n acht kilometer over het strand van Renesse wandelen. Banjeren door het mulle zand of stevig doorstappen langs de vloedlijn. Wie vertrekt in westelijke richting kan ook aan de binnenzijde van de duinen terugwandelen. Dorst? Even uitpuffen? Er is altijd wel een strandpaviljoen in de buurt. Bij de receptie van ons hotel vertellen we u graag meer over wandelroutes door en rondom Renesse en het prachtige strand nabij De Zeeuwse Stromen. 

Wandelen in Renesse? Nooit zonder camera!
Wie wandelt in de Westhoek van Schouwen zou eigenlijk nooit zonder camera op pad mogen. Bijna dagelijks krijgen de receptionistes van De Zeeuwse Stromen enthousiaste verslagen van wandelaars over bijzondere ontmoetingen. Met zeehonden, herten, tuimelaars, roofvogels en andere verrassende fauna is wandelen in Zeeland onvergetelijk. Momenten om vast te leggen, want Schouwen-Duiveland is ongeloofwaardig mooi en verrassend voor wandelaars. We hebben u gewaarschuwd….

Wandelen in Renesse voor het goede doel
Wat in 2009 begon als een spontane actie groeit uit tot een bijzonder evenement: de J-Walk. De J-Walk is een lokaal initatief, een sponsorwandeling van Renesse naar Burgh-Haamstede en grotendeels over het strand en door de duinen. De opbrengst van de wandeling gaat naar KWF Kankerbestrijding en een lokaal goed doel. Meer informatie op www.j-walk.nl

Meer wandelroutes door Renesse
Wilt u nog meer wandelroutes lopen door Renesse, dan kunt u bij onze receptie nog extra wandelroutes voor Schouwen-Duiveland vinden. Wij informeren u graag over alle mooie locaties in en rondom Renesse waar u naartoe kunt wandelen. Boek een overnachting bij De Zeeuwse Stromen en loop één of meerdere van de prachtige wandelroutes in en rondom Renesse.

Wandelarrangementen in Zeeland
Wanneer u wilt wandelen in Zeeland, zijn onze wandelarrangementen daar uitermate voor geschikt. Wij hebben schitterende wandelboekjes voor u liggen die u langs de mooiste plekjes van Zeeland voeren. Bekijk onze arrangementen en boek het arrangement van uw keuze. 

wandelroutes renesse

Lees meer over de unieke uitjes die Zeeland u te bieden heeft in ons e-book!

Meer dan 900.000 gasten gingen u voor