De Zeeuwse Stromen
uit is een kunst...
Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen
8,3

Weekend Zeeland

Wilt u genieten van uw weekend in Zeeland dan is het eiland Schouwen-Duiveland een echte aanrader. Dit eiland draagt niet zonder reden de titel “De Kroon op Zeeland”. Schouwen-Duiveland herbergt namelijk de mooist denkbare plekjes en de meest fraaie natuurgebieden. Achter de duinen vindt u karakteristieke dorpjes, die een bezoek tijdens uw weekend Zeeland zeker waard zijn.

01. Boswachterij Westerschouwen

Boswachterij Westerschouwen is een natuurgebied dat 330 hectare groot is en waar volop mogelijkheden voor recreatie zijn. Uw weekend in Zeeland is niet compleet zonder bezoek aan dit prachtige gebied. Ontdek het gebied te voet of per fiets, bezoek één van de uitzichttorens en geniet van een heerlijke lunch aan één van de picknicktafels. Wilt u in uw weekend in Zeeland helemaal tot rust komen, dan is Boswachterij Westerschouwen de ideale bestemming.

02. Dagje naar Zierikzee in het weekend

Zierikzee is een stad in Zeeland met een rijke historie en meer dan 550 monumenten. Het meest opvallende monument is de St. Lievens Monstertoren, die in de volksmond ook wel de Dikke Toren wordt genoemd. Als u een weekend in Zeeland bent, beklim dan zeker deze toren om een prachtig uitzicht over de gehele stad te krijgen. Nadat u de Dikke Toren heeft beklommen, kunt u lekker winkelen in Zierikzee, waar in het weekend vele winkels geopend zijn.

weekend zeeland

03. Watersnoodmuseum in Zeeland 

Brengt u een weekend in Zeeland door, dan is het Watersnoodmuseum een aanrader. In het Watersnoodmuseum (Ouwerkerk) leert u meer over de Watersnoodramp in 1953 en de strijd die we als Nederlanders voeren tegen het water. U leert hier niet alleen meer over wat er precies gebeurde in de nacht van 31 januari op 1 februari, maar ook over hoe we ons in de toekomst kunnen beschermen tegen het water. Een echte must see tijdens uw weekend Zeeland.

04. Weekend aan zee op het strand

Zeeland ligt voor een groot deel aan de kust, dus een bezoek aan het strand mag tijdens uw weekend in Zeeland uiteraard niet ontbreken. Er zijn vele stranden in Zeeland waar u terecht kunt. Tijdens een mooie zomerse dag is het warm aan te bevelen om te genieten van de zon en een duik te nemen in de zee. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om een wandeling langs de zee te maken en tijdens het weekend wat te drinken op één van de terrassen.

05. Zeeuwse mosselen eten

Verse mosselen zijn in Nederland haast overal verkrijgbaar, maar ze smaken uiteraard nergens zo lekker als in Zeeland. Gekookt zijn de mosselen erg lekker, maar ook gefrituurde mosselen zijn een aanrader. Bent u binnenkort een weekend in Zeeland, dan is het zeker aan te bevelen om Zeeuwse mosselen te eten. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond!

mosselen zeeland

06. Bezoek het Zeeuws Museum

In het Zeeuws Museum vindt u meer dan 30.000 objecten die een herinnering vormen aan het verleden van Zeeland. Hierbij kunt u denken aan archeologische vondsten, maar ook aan fosselen, schelpen, porselein en zilver. U kunt het Zeeuws Museum tijdens uw weekend in Zeeland op eigen gelegenheid ontdekken, maar u kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding.

07. Wijnhoeve De Kleine Schorre

Liefhebbers van wijn kunnen gedurende het weekend (maar natuurlijk ook daarbuiten) hun hart ophalen bij Wijnhoeve De Kleine Schorre. U krijgt hier een antwoord op al uw vragen over wijn. Tijdens de rondleiding waar u aan deel kunt nemen, leert u meer over onder andere het groeiproces van de druif en hoe de wijn gebotteld wordt. UIteraard heeft u bij dit uitstapje tijdens uw weekend Zeeland ruim de tijd om verschillende wijnen te proeven. Dit kan bij De Kleine Schorre ook gecombineerd worden met smakelijke, regionale hapjes.

08. Fietsen tijdens uw weekend in Zeeland

Zeeland is uitstekend te ontdekken per fiets. De eindeloze polders en de monumentale dorpen ontdekt u op geen enkele manier beter dan per fiets. U kunt uw eigen fietstocht uitstippelen aan de hand van de knooppunten. Op alle kruisingen, splitsingen en afslagen vindt u bordjes met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar u naartoe gaat per fiets. Brengt u een weekend in Zeeland door, pak dan zeker de fiets en ga er op uit!

fietsen weekend zeeland

09. Deltapark Neeltje Jans

Na de Watersnoodramp in 1953 zijn de Deltawerken gebouwd. U herleeft in het weekend deze trieste gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis bij Deltapark Neeltje Jans. Middels exposities en films krijgt u een indruk van de verwoestende kracht van water. U vindt bij Deltapark Neeltje Jans ook het grootste zeeaquarium van Zeeland waar u zelfs met haaien kunt zwemmen! Dit uitje is tijdens uw weekend in Zeeland zowel op zaterdag als zondag te doen.

10. Watersporten in Zeeland

Voor liefhebbers van watersport biedt Zeeland in het weekend voldoende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om te gaan (golf)surfen of kiten, maar het is ook een optie om bijvoorbeeld te gaan blokarten op kitebuggyen op het strand. Snelheid gegarandeerd, net als een heerlijke adrenalinekick. Heeft u nog geen ervaring met de Zeeuwse watersporten, dan zijn er legio locaties waar u in het weekend lessen kunt volgen.

Boek een weekend Zeeland 

Tijdens uw weekend in Zeeland verblijft u natuurlijk bij De Zeeuwse Stromen. Ons 4-sterrenhotel ligt midden in de prachtige duinen van Renesse en is dé basis voor elk weekend in Zeeland. Ook al bent u ver van huis, De Zeeuwse Stromen voelt als thuis. U kunt voor uw weekend in Zeeland al een hotelkamer boeken vanaf €97,00 per dag. Neem gerust contact met ons op via 0111 - 462 040 voor meer informatie of boek direct online een hotelkamer voor uw verblijf in Zeeland.

weekend zeeland strand

Wilt u weten wat Zeeland te bieden heeft? We schreven een e-book met tips voor een verblijf in Zeeland!