Hotel

Historie

Hotel De Zeeuwse Stromen opende voor het eerst zijn deuren in 1959. Het hotel bestond uit een klein hoofdgebouw met daaromheen zestien tweepersoonskamers. Slechts acht daarvan hadden een eigen douche en toilet. Aanvankelijk was het hotel een seizoenbedrijf, dat alleen tijdens de zomermaanden toeristen ontving, vanaf 1969 is het hotel het hele jaar open.

 

Sinds 1971 kunnen er vergaderingen en trainingen worden geboekt. Door deze uitbreidingen en de groeiende vraag naar accommodatie, zijn in de jaren zeventig 34 kamers bijgebouwd.

In juli 1996 is De Zeeuwse Stromen getroffen door een grote brand. Een flink deel van het hoofdgebouw werd daarbij verwoest. Door snel optreden van de nachtportier én de hulpdiensten konden alle personeelsleden en de 175 hotelgasten op tijd worden geëvacueerd. Iedereen bleef gelukkig ongedeerd. Een jaar na de brand - op 12 juli 1997 - openden de twee nieuwe eigenaren de deuren van het volledig vernieuwde hoofdgebouw. Sindsdien is het hotel flink uitgebreid. In 2012 is het Duinpark gebouwd, met 9 Duinvilla's en 22 Duinkamers en in juni 2015 openden de deuren van de 26 nieuwe Duinappartementen. 

Inmiddels is De Zeeuwse Stromen uitgegroeid tot een viersterrenhotel + business meeting & inspiration center (kortweg: hotel-congrescentrum) met een vier vergaderhamer classificatie. 

Lief voor elkaar

Zoals wij goed willen zorgen voor onze gasten, zo willen we dat ook voor de wereld en de mensen om ons heen. Om die reden zijn wij Green Key Gold gecertificeerd - internationale keurmerk voor duurzame bedrijven- zonder in te leveren op het comfort en kwaliteit van je verblijf. Wij gaan net even dat stapje verder dan de wet- en regelgeving. Dat doen we door onder andere gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen op ons dak, afvalscheiding en onze zonneboilers die warm water genereren voor bijvoorbeeld het binnenzwembad. In onze keuken werken we met zoveel mogelijk met ingrediënten die eerlijk, puur en lokaal worden geproduceerd.

In onze MVO-verklaring is te zien waar u ons aan mag houden.