Over ons

Historie

In 1959 opende de Zeeuwse Stromen voor het eerst de deuren. Het hotel was eigendom van vier particulieren en bestond uit een klein hoofdgebouw met daaromheen zestien tweepersoonskamers waarvan slechts acht voorzien van een eigen douche en toilet. 

Tot het jaar 1968 was het hotel een seizoenbedrijf dat zich uitsluitend richtte op toerisme tijdens de zomermaanden. Dit bleek echter niet lonend genoeg meer te zijn en de vraag naar een langere openingsperiode steeg, het hotel ging jaarrond open. Vanaf 1971 konden er vergaderingen en trainingen geboekt worden. Door deze groei en grotere vraag naar accommodatie werden er in de jaren ’70 maar liefst 34 kamers bijgebouwd.

In juli 1996 werd het hotel getroffen door een grote brand waarbij een groot deel van het hoofdgebouw werd verwoest.Door snel optreden van de nachtportier én de politie konden alle personeelsleden en de 175 hotelgasten op tijd worden geëvacueerd. Iedereen bleef ongedeerd. Kort na de brand opende de twee nieuwe eigenaren de deuren op 12 juli 1997 van het nieuwe hoofdgebouw. In 2012 is het Duinpark nieuw gebouwd met 9 Duinvilla's en 22 Duinkamers en in juni 2015 opende wij de deuren van onze 26 Duinappartementen. 

Inmiddels is de Zeeuwse Stromen uitgegroeid tot een Hotel en Congrescentrum in het viersterrensegment en een 4-hamer classificatie. 

Lief voor elkaar

Zoals wij goed willen zorgen voor onze gasten, zo willen we dat ook voor de wereld en de mensen om ons heen. Dat doen we door onder andere gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen op ons dak, afvalscheiding en onze zonneboilers die warm water genereren voor onder andere het binnenzwembad. En in onze keuken werken we zoveel mogelijk met ingrediënten die eerlijk, puur en lokaal worden geproduceerd.