Over ons

Historie

Hotel De Zeeuwse Stromen opende voor het eerst zijn deuren in 1959. Het hotel was eigendom van vier particulieren en bestond uit een klein hoofdgebouw met daaromheen zestien tweepersoonskamers. Slechts acht daarvan hadden een eigen douche en toilet.

Aanvankelijk was het hotel een seizoenbedrijf, dat alleen tijdens de zomermaanden toeristen ontving. Dit bleek al snel niet meer lonend. Bovendien wilden steeds meer mensen ook in andere seizoenen Zeeland bezoeken. Vanaf 1969 is het hotel het hele jaar open.

 

Sinds 1971 kunnen er vergaderingen en trainingen worden geboekt. Door deze uitbreidingen en de groeiende vraag naar accommodatie, zijn in de jaren zeventig 34 kamers bijgebouwd.

In juli 1996 is De Zeeuwse Stromen getroffen door een grote brand. Een flink deel  van het hoofdgebouw werd daarbij verwoest. Door snel optreden van de nachtportier én de politie konden alle personeelsleden en de 175 hotelgasten op tijd worden geëvacueerd. Iedereen bleef gelukkig ongedeerd. Een jaar na de brand, op 12 juli 1997, openden de twee nieuwe eigenaren de deuren van het volledig vernieuwde hoofdgebouw. Sindsdien is het hotel flink uitgebreid. In 2012 is het Duinpark gebouwd, met 9 Duinvilla's en 22 Duinkamers en in juni 2015 openden de deuren van de 26 nieuwe Duinappartementen. 

Inmiddels is de Zeeuwse Stromen uitgegroeid tot een Hotel en Congrescentrum in het viersterrensegment, met zowel een 4-sterren classificatie als een 4-vergaderhamer classificatie. 

Lief voor elkaar

Zoals wij goed willen zorgen voor onze gasten, zo willen we dat ook voor de wereld en de mensen om ons heen. Dat doen we door onder andere gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen op ons dak, afvalscheiding en onze zonneboilers die warm water genereren voor onder andere het binnenzwembad. En in onze keuken werken we zoveel mogelijk met ingrediënten die eerlijk, puur en lokaal worden geproduceerd.