Honden reglement en handige informatie

Om overlast door honden te voorkomen, hanteren wij de volgende regels:

 • Aan de lijn
  In en rondom het hotel moet de hond aan de lijn.
 • Restaurant & bar
  Honden zijn welkom in het restaurant en de bar, het liefst onder of bij de tafel en niet op een stoel. Honden zijn welkom in restaurant en bar om te voorkomen dat ze, alleen in een hotelkamer, geluidsoverlast veroorzaken. De honden mogen niet gevoerd worden in het restaurant en de bar. 
 • Hygiëne
  In verband met nare geurtjes en hygiëne geen natte honden meenemen in ons restaurant of de bar.
 • Kamer
  Laat de hond niet alleen in de hotelkamer. Ook al is je hond thuis gewend om alleen te zijn: op vreemd terrein en met onbekende geluiden kan een hond heel anders reageren. We willen overlast door blaffende honden graag voorkomen.
 • DepoDog
  Hondenpoep in de directe omgeving van het hotel graag zelf opruimen. Op het hotelterrein zijn twee DepoDog hondenzakjes-dispensers aanwezig: bij de entree van het hotel en aan de rand van het Duinpark.
 • Faciliteiten
  Onze sauna, Turks stoombad, zwembad en whirlpool zijn niet bestemd voor honden.  

Wanneer zijn honden toegelaten op het strand?

Honden mogen van 16 september t/m 14 mei loslopen op de stranden van Schouwen-Duiveland.

Losloopgebieden

Burgh-Haamstede
Op het westelijke puntje van Schouwen-Duiveland, op het strand van Burgh-Haamstede, mogen honden een groot deel van het jaar loslopen. Van 29 mei tot en met 1 september moet de hond van 10.00 uur tot 18.00 uur aangelijnd zijn. In Boswachterij Westenschouwen mogen honden in een klein gebied loslopen: op de strook achter de kampeerterreinen tussen de bosrand en het ruiterpad bij de Adriaan van der Weijdeweg bij Westenschouwen.

Ouwerkerk
Bij Ouwerkerk is een wandeling van ongeveer 3 km rond de kreken, die op diverse plekken kan beginnen. Honden mogen de hele route loslopen. Alleen even opletten bij de ingangen van de campings, dat de hond niet het kampeerterrein op schiet (er staan vaak kampeerders met honden op dat veld, dus de verleiding is groot).

Serooskerke (S.)
Langs de Oosterschelde loopt een mooie route over de oude zeedijk vanaf het caisson bij de Schelphoek (ter hoogte van Serooskerke, Schouwen-Duiveland). Het is weliswaar een heen- en terug-wandeling over de dijk, maar zeker bij helder weer is het prachtige uitzicht over de Oosterschelde zeer de moeite waard. De dijk is afgezet met schapengaas, dus honden kunnen zonder gevaar loslopen. Beneden langs de binnenzijde van de dijk loopt een fietspad. Je kunt bij het caisson de dijk over en een stuk langs de kreek lopen: ook daar is een losloopgebied.